Nuoret kertovat: Tällainen opettaja saa yrittämään

Jos nuorilta kysytään, tärkeintä ei ole se, että opettaja tietää ja osaa kaiken yrittäjyydestä. Hyvä opettaja ennen kaikkea kannustaa, sillä nuori tahtoo tehdä itse.

 

Suomen yritteliäimmät nuoret kisaavat parhaillaan Helsingissä Helsinkiin Suomen mestaruudesta ja EM-kisapaikoista Uskalla Yrittää -finaalissa.

Paikalla on myös nuorten opettajia eri puolilta Suomea. He ovat ohjanneet oppilaansa yrittäjyyden saloihin pitkin lukuvuotta, ja saavat nyt jännittää, miten nuorten yrittäjyystaidot ovat hallussa.

Millaisia ovat nämä opettajat? Kysyimme nuorilta NY-yrittäjiltä: Millainen on hyvä opettaja – millainen opettaja saa oppilaansa yrittämään?


Sellainen opettaja saa yrittämään, joka uskoo oppilaan tekemiseen. Esimerkiksi meidän koulun rehtori kannusti meitä hirveästi tänne finaaliin ja sanoi että ”Kyllä te meette, kyllä te pystytte.” Hyvä opettaja on myös itse kiinnostunut siitä mitä opettaa ja tahtoo itsekin oppia uutta.Aino Jauho, Kymtec NY, Karhulan lukio

 


Opettajan pitää rohkaista ja antaa nuoren itse kehitellä omaa ideaansa. Hyvät opettajat tukevat ja antavat apua.Lauri Lankila ja Samuli Sinisalo, Vesikakku NY, Rantakylän yhtenäiskoulu

 

Sellainen opettaja kannustaa yrittämään, joka antaa vinkkejä ja ohjaa oikeaan suuntaan. Parasta on kun saa itse oivaltaa, ettei opettaja anna valmiita ratkaisuja. Vähän taustatietoja yrittäjyydestä opettajalla voi olla, jotta hän osaa vastata oppilaiden kysymyksiin. Klaus Syrjä, Puuroboi NY, Etelä-Tapiolan lukio

 


Hyvä opettaja on auttavainen, motivoiva ja kannustava. On hyvä, jos opettaja asettaa aikatauluja, mutta kuitenkin antaa oppilaiden tehdä itsenäisesti.Sidal Sahin, Choco Puff NY, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto

Hyvä opettaja on sydämellinen, äärimmäisen kannustava ja valmis tukemaan ja auttamaan. Sellainen, joka antaa nuorten tehdä itse mutta on apuna jos joku tarvitsee.Milja Raitanen, Unelma NY, Saaren koulu

 


Opettajan pitää antaa nuorelle vapautta kokeilla omia rajojaan ja tehdä omaa juttuaan. Opettaja ei painosta, mutta ohjaa. Itsekin olen saanut opettajalta enemmän ja vähemmän rakentavia kehitysehdotuksia. Aapo Grönroos, Osto ja myynti Vihreä ruusu NY, Etelä-Tapiolan lukio

Uskalla Yrittää -finaaliin osallistuvat nuoret ovat pyörittäneet lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia harjoitusyrityksiään NY Vuosi yrittäjänä ja NY Start Up -ohjelmissa osana opintojaan. Voit tutustua nuorten yrityksiin vielä huomenna torstaina 20. huhtikuuta finaalin messuilla Kauppakeskus Kampissa kello 9.30–11.30. Katso koko finaaliohjelma: uskallayrittaa.fi

 

Comments

comments

YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella
on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen.
css.php